Politic

Alexandr Slusari, nemulțumit că fermierii nu au fost chemați la consultările organizate de Recean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Candidatul desemnat în funcția de prim-ministru, Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri, dar pe reprezentanții AO ”Forța Fermierilor” nu i-a invitat, se revoltă Alexandru Slusari, șeful executiv al acestei entități.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Din păcate am văzut un cerc îngust de participanți. Regret că nu au fost invitate asociațiile profesionale din domeniul agroindustrial, care asigură aproape jumătate din exportul Moldovei, generează peste 30 procente din locuri de muncă și contribuie direct la 21 % din PIB. Doar importul anual al motorinei, fertilizanților, produselor de uz fitosanitar, pieselor de schimb și altor resurselor necesare pentru producere agricolă asigură încasarea veniturilor în forma de TVA și accize la vamă de peste 5 mlrd lei.

Sectorul agroindustrial a fost cuprins anul trecut de cea mai mare criza în istoria Republicii Moldova. Agricultorii au fost afectați concomitent de seceta severă, majorarea esențială a costurilor de logistică în urma războiului, embargou rusesc, scumpiri exorbitante la resurse și credite și prețuri derizorii la materia prima. Producția ieftină din Ucraina a influențat că mai mulți producători agricoli acum își vând cereale și floarea soarelui sub prețul de cost. Fermierii mici practic nu au surse pentru lucrări de primăvară de eficiență minimală.

În asemenea circumstanțe, probabil era firesc ca domnul Recean să găsească timp pentru întâlnirea cu reprezentanții ramurii strategice. Mai ales că predecesorul lui permanent ezita astfel de întruniri.

Asociația Forța Fermierilor are pe data de 17 februarie adunare generală, la care vor veni circa 300 de agricultori și la care am invitat anterior pe doamna Gavrilița. Invitația noastră este în vigoare și pentru domnul Recean”, a declarat Slusari.

Amintim că Dorin Recean a fost desemnat prin decret prezidențial să formele noul Cabinet de miniștri. Lista va fi dezbătută astăzi în cadrul unei ședințe a PAS-lui.

loading...

Comments are closed.