Politic

Alexandru Tănase: în situația creată îmi prezint demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandru Tănase a anunțat azi că-și dă demisia! Tănase a ajuns la concluzia că cea mai potrivită soluție în situația creată este să-și prezinte în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-și cariera publică.

„Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică”, a scris pe facebook Alexandru Tănase.

Acesta mai spune că pentru el a fost o adevărată onoare, ca mai bine de un deceniu să-și servească poporul țării în funcția de parlamentar, membru al guvernului și judecător constituțional.

„Vreau să mulțumesc Premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și colegilor miniștri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republici Moldova”, a încheiat demnitarul. 

Reacțiile cetățenilor au fost din cele mai diverse. Majoritatea au rămas surprinși de acest gest, care este întâlnit mai des în statele occidentale. Respect deosebit și urări de bine!!!”

„Domule Tanase, va admir mult si sunt profund mahnita de ceea ce am citit mai sus. Cei care si au dorit înlăturarea dumneavostra de la carma ministerului, au obtinut ceea ce si-au propus. Din pacate Moldova nu mai are salvare. Va multumesc pentru tot ce ati facut!”

„Această „țară” nu merită un Ministru al Justiției de un asemenea Calibru! O decizie proastă pentru guvern și societate, dar Superbă ca răspuns la campania de denigrare venită din partea Rahaților! CHAPEAU!”

„Dle A. Tanase respect pentru dumneavoastra!”

Telegraph.md amintește că o convorbire la telefon, care a avut loc în anul 2015, între omul de afaceri Veaceslav Platon și pe atunci președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a fost făcută publică pe 9 martie curent la postul de televiziune Jurnal TV. Chiar dacă Tănase nu a spus nimic important în acea interceptare, totuși el a preferat să se retragă din Guvernul RM.

loading...

Comments are closed.