Alimentație prin catering în grădinițe: Guvernul a aprobat noi norme sanitare pentru a asigura o îngrijire de calitate a copiilor

Grădinițele din țară vor putea asigura alimentația copiilor prin sistemul de catering. Guvernul a aprobat astăzi modificări la Regulamentul sanitar pentru instituțiile de educație timpurie.

Proiectul, realizat la inițiativa Ministerului Sănătății, are scopul de a stabili norme sanitare moderne pentru toate instituțiile de educație timpurie, astfel încât fiecare copil să beneficieze de condiții de îngrijire la cel mai înalt nivel. Aceste norme sunt esențiale pentru protecția și fortificarea stării de sănătate a copiilor, dezvoltarea fizică și neuropsihică, precum și prevenirea îmbolnăvirilor.

De asemenea, documentul stabilește reglementări pentru infrastructura instituțiilor de educație timpurie prin adaptarea acestora nevoilor copiilor cu dizabilități, asigurând astfel incluziunea și egalitatea de șanse pentru toți copiii.

Totodată, acesta prevede dotarea instituțiilor de educație timpurie cu sisteme de ventilare mecanică, care sunt importante pentru menținerea unui microclimat sănătos în interiorul clădirilor.

În anul 2023, în Republica Moldova activau 1 479 de instituții de educație timpurie, dintre care 76,3% în mediul rural și 23,7% în mediul urban.

Total
0
Shares
Total
0
Share