Alina Zbancă: Poliția Națională este în inima mea!

Dragă Poliție Națională, astăzi faci 33 de ani – exact tot atâția câți am eu. În comparație cu tine, aproape că nu am făcut nimic, poate doar am încercat și cel mai bine mi-a reușit să greșesc.

Iar tu, tu ai trăit de toate, ai trecut prin focul războiului de la Nistru, ai pierdut camarazii pe câmp de luptă, în misiuni și vreme de Pace. Tu ai salvat Oameni și ai stat cu spatele drept în furtuni.

Și câte au fost în acești ani, câți au tot încercat să te transforme, ți-au promis devotament și sinceritate, ți-au luat “straie” noi, mașini și în “casa” ta s-au simțit stăpâni.

Unii chiar te-au iubit sincer și au făcut tot ce au putut pentru ca tu să fii mai bine și să crești puternică.

Alții? Pe ei nici tu nu-i mai ții minte. Au fost, s-au dus.

Dragă Poliție Națională, datorită memoriei, valorilor tale și a fundamentului tare pe care l-au “cimentat veteranii” ai rezistat în fața provocărilor din ultimii ani. Chiar dacă nimeni nu te-a întrebat de foame și frig, ai continuat să-ți trimiți ofițerii la datorie, alături de oameni.

Dragă Poliție, ești frumoasă, ești tânără și ai un potențial nemărginit. Ai tăi copii, polițiști și polițiste din toată țara care au ales cu inima, cred în viitorul tău și chiar dacă nu vorbesc, ei știu ce merită și vor face tot ce stă în puterile lor, pentru ca într-o zi Poliția Națională să ocupe locul pe care îl merită în Moldova!

Eu ți-am purtat uniforma și vreau să știi că niciodată nu am fost mai mândră decât atunci, iar astăzi o păstrezi cu grijă în dulap, pentru zilele când ai să-mi spui că ai nevoie de mine.

Sunt aici și ca semn de respect, la Aniversare, am să te i-au cu mine pe cel mai înalt vârf al unui continent, așa pot eu să spun lumii: Poliția Națională este în inima mea!

Curajul, puterea și rezistența – de la tine le-am învățat și da MAI e Poliția și Poliția e MAI – o mare Familie a oamenilor care pot mai mult și care merită!

Sunt mândră de voi, colegi și am să fiu mereu aici, când va fi nevoie!

Alina Zbancă, ex-purtătorul de cuvânt al MAI

Total
0
Shares
Total
0
Share