Aliona Miron a promovat evaluarea efectuată de Comisia politică Pre-Vetting

Comisia politică Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată a judecătoarei Aliona Miron, candidată la funcția de membră în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Potrivit Comisiei, candidata a promovat evaluarea reluată, în sensul în care corespunde criteriilor de integritate etică și financiară. Decizia a fost transmisă astăzi candidatei și instituției responsabile de organizarea concursului – CSM.

Decizia cu privire la evaluarea reluată va fi făcută publică doar cu acordul candidatei. Aliona Miron are la dispoziție 48 de ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasate pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată, în limbile română și engleză. Candidata nu a fost audiată în cadrul evaluării reluate, întrucât Comisia a luat decizia de promovare, în conformitate cu art. 19 lit. c) din Regulamentul de organizare și funcționare al Comisiei.

Judecătoarea Aliona Miron a fost evaluată repetat după ce, la 1 august 2023, Curtea Supremă de Justiție a anulat mai multe decizii de evaluare a Comisiei Pre-Vetting și a dispus reevaluarea subiecților. Din cei 21 de candidați în proces de re-evaluare, o candidată a promovat, trei nu au promovat evaluarea reluată, iar o candidată s-a retras din concurs în timpul evaluării reluate. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 16 candidați pentru funcția de membru în CSM și evaluarea inițială a unui candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share