Alte știri

Alte 27 de persoane sunt documentate pentru deținerea sau prezentarea Testelor PCR Covid-19 falsificate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alte 27 de persoane sunt documentate pentru deținerea sau prezentarea Testelor PCR Covid-19 falsificate. Ilegalitățile au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute, la trecerea frontierei de stat prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Criva și PTF Palanca.

Ca exemplu, doar 12 teste falsificate au fost depistate la pasagerii rutei Polonia – Moldova, toți fiind cetățeni moldoveni care reveneau acasă în ajunul Paștelui. Pentru toți s-a impus regimul de autoizolare pentru 14 zile, fiecare completând fișa epidemiologică, precum și fiecare s-a ales cu proces penal pentru deținerea actelor false.

Odată cu prelungirea măsurii de prezentare a rezultatului negativ al Testului PCR Covid-19, document care exonerează persoana de la regimul de autoizolare pentru 14 zile pe teritoriul Republicii Moldova, mulți din cetățeni apelează la falsificarea acestora.

În context solicităm călătorilor de a fi responsabili și prudenți, Covid-19 nu a dispărut și în continuare prezintă un pericol pentru sănătate. Mai mult că ilegalitatea cade sub incidența prevederilor Codului Penal, unde persoana riscă o amendă în mărime de 32 500 lei sau închisoare de până la 2 ani.

loading...

Comments are closed.