Alte știri

Alte 323 persoane au fost tratate de COVID-19 și externate. În total, 21 543 persoane au fost deja tratate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 30 183 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1678 în Transnistria.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În ultimele 24 ore, în cadrul Centrului COVID-19, au fost internate 83 persoane cu suspecție la infecție.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 470 stare gravă (dintre care 28 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1302- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

La ora actuală, în tratament activ la domiciliu se află în continuare 3507 pacienți cu forme ușoare de COVID–19, iar 8106 persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Alte 323 persoane au fost tratate și externate. În total, 21 543 persoane au fost tratate de COVID-19.

Totodată, informăm despre înregistrarea altui deces provocat de COVID-19:

Deces 897: Bărbat de 59 ani, din r-nul Ocnița, transferat de la SR Ocnița, la Spitalul Clinic Bălți, pe 14 august. Comorbidități: diabet zaharat.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, șefa direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, Svetlana Lupu a prezentat situația în spitale. Cu referire la copiii diagnosticați cu COVID-19, la moment în instituțiile medicale sunt spitalizați 125 copii, majoritatea cu forme ușoare și medii ale bolii. Numărul de paturi destinate spitalizării copiilor urmează a fi suplimentat în perioada următoare. În aces sens, în cadrul Spitalului Raional Ceadîr-Lunga va fi organizată o secție pentru spitalizarea copiilor bolnavi de COVID-19.

loading...

Comments are closed.