Social

Alte 5 166 de persoane au completat fișe epidemiologice la intrarea în țară, iar o parte dintre ei sunt obligați să se autoizoleze timp de 14 zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 525 persoane și completate 5 166 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19, anunță IGPF.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 367 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Printre acțiunile întreprinse se numără:
– monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară,
– detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,
– izolarea de celelalte persoane,
– solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei. Pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate. Ca excepție, vezi Hotărârea nr.12 din 25 mai 2020 a Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică.

loading...

Comments are closed.