Actualitate

Alte cinci licee din capitală vor avea terenuri de fotbal cu gazon artificial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că încă 5 licee din capitală vor avea în curând terenuri de fotbal cu gazon artificial, în cadrul proiectului-pilot „Fotbal în școli”, implementat împreună cu federația națională de profil, transmite Telegraph.md

Astfel, în perioada curentă vor fi finalizate lucrările de amenajare a obiectivelor în următoarele instituții: LT „L. Deleanu”, LT „N. Gogol”, LT „Gaudeamus”, LT „N. Iorga” și LT „G. Călinescu”.

În prezent, pe teritoriile instituțiilor educaționale enunțate se desfășoară lucrări de reamenajare a terenurilor de sport, prin reconstrucția pistelor de alergări, delimitarea zonelor pentru sărituri în lungime, cele pentru jocuri sportive, montarea gardurilor de protecție etc.

În context, precizăm că terenul de fotbal cu gazon artificial al Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” , care face parte din același proiect-pilot, este dat în exploatare, respectiv elevii pot beneficia de el.

Între timp, Direcția generală educație, tineret și sport gestionează activitățile privind coordonarea planurilor individuale ce includ disciplina Fotbal, la profilul „Sport”, având în vedere solicitările managerilor de licee la capitolul dat.

Proiectul-pilot „Fotbal în școli” include 6 instituții de învățământ secundar, ciclul II din municipiul Chișinău.

Citește și: Culmea! Nicu Popescu a vorbit cu omologul său din Turcia, dar nici nu a pomenit despre profesorii deportați ilegal la comanda lui Vlad Plahotniuc

loading...

Comments are closed.