Social

Alte șase instituții de învățământ din țara noastră au fost renovate prin intermediul PRIM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrările de reconstrucție a șase instituții de învățământ beneficiare în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova au fost recepționate la acest început de an școlar.  Este vorba despre: LT „Ștefan Holban” – Cărpineni, Hîncești; LT „Andrei Vartic” – Ialoveni; LT „Mihai Eminescu” – Cimișlia; LT „Axentii Doljnenco” – Vulcănești; Gimnaziul „Mihai Eminescu” – Telenești și unul din blocurile LT „Mihai Eminescu” din Strășeni.

În scurt timp, urmează să fie date în exploatare încă două școli de circumscripție, unde volumul de executare a lucrărilor a trecut de 90%: LT „Vasile Alecsandri” din Colibași, Cahul (93%) și LT „Alexandru Agapie” – Pepeni, Sîngerei (92%), dar și încă un bloc al liceului din Strășeni.

Urmare a lucrărilor de reconstrucție în instituții au fost instalate rețele noi de apă și canalizare, rețele electrice, de ventilare, sisteme de încălzire, ferestre și căi de acces pentru copii cu nevoi speciale. A fost reparat interiorul și exteriorul clădirilor, inclusiv blocurile sanitare.  În unele cazuri, s-a făcut termoizolarea fațadelor și s-au reparat acoperișurile. De asemenea, au fost instalate detectoare de incendiu și a fost amenajat teritoriul.

Totodată, școlile respective au fost dotate cu mobilier nou și cu echipamente pentru laboratoarele de fizică, chimie și informatică.

Alte patru licee din Anenii Noi, Rezina, Soroca și Răzeni, Ialoveni sunt într-o fază incipientă de renovare și vor fi gata la anul viitor. Termenul de execuție a lucrărilor în aceste cazuri este aprilie-august 2021.

În total, beneficiare de renovări în cadrul PRIM sunt 23 de școli de circumscripție, 17 dintre care au fost deja finalizate.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Citește și: Peste 20 000 de computere vor fi transmise în școlile din țară pentru asigurarea învățământului la distanță

loading...

Comments are closed.