Oficial

Ambasada României la Chișinău: Anunț important pentru solicitanții de servicii consulare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada României la Chișinău informează că începând cu data de 18 mai 2020, Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău și-a reluat activitatea de lucru cu publicul pentru eliberarea documentelor de călătorie (pașapoarte) și a documentelor de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite.

Suplimentar acestor servicii, Secția Consulară procesează și solicitări pentru vize de lungă durată în scop de studii și de muncă (doar pentru lucrători înalt calificați). Precizăm următoarele:

• solicitările de vize de studii pot fi depuse doar de către persoanele care au fost deja admise la studii (nu și de către cele care doresc să se înscrie la o unitate de învățământ din România);
• solicitările de vize de muncă pentru lucrători înalt calificați trebuie însoțite de avizul eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări din România, pe care este făcută mențiunea „Înalt calificat”.
• celelalte tipuri de vize de muncă nu se procesează!

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL:
LUNI-VINERI:
08:30 – 12:30
13:30 – 17:30

Accesul pe teritoriul Secției Consulare a Ambasadei României este asigurat numai în următoarele condiții:
– Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă)!
– Menținerea distanței fizice (mai are de 1,5m)!
– Purtarea obligatorie a măștii de protecție!

”În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de 4 persoane, în același timp. Nu se permite accesul aparținătorilor! Facem apel la responsabilitatea dvs. și vă îndemnăm să nu vă prezentați la Secția Consulară însoți de minori, tocmai pentru protejarea acestora”, a transmis instituția diplomatică.

Ambasada subliniază că măsurile de protecție de mai sus sunt necesare atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului consular și sunt conforme cu normele și recomandările autorităților române și ale Republicii Moldova, în contextul pandemiei cu COVID-19.

loading...

Comments are closed.