Social

Ambasada SUA: Luna aprilie este dedicată sensibilizării opiniei publice cu privire la violenţa sexuală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Luna aprilie este dedicată sensibilizării opiniei publice cu privire la violenţa sexuală şi educarea comunităţilor privind modul de prevenire a violenţei sexuale. În acest an, angajaţii ambasadei SUA au participat la mai multe evenimente şi campanii, ca parte a efortului misiunii de a manifesta solidaritate cu victimele agresiunii sexuale.

Pe 25 aprilie au purtat blugi, un gest simbolic de #DenimDay, care a început în Italia în 1990 şi este acum marcat în întreaga lume. Câţiva dintre diplomaţii americani s-au alăturat campaniei #RedMyLips pentru a-şi exprima solidaritatea cu femeile victime ale crimelor sexuale. Julie Stufft, Şef adjunct al misiunii, a participat la o ediţie specială a emisiunii „Politica” la TV8 pentru a promova toleranţa zero față de violenţa sexuală.

Ca parte a asistenţei SUA pentru Moldovei, secţia justiţie penală şi aplicare a legii a Ambasadei SUA a acordat un grant Centrul Internaţional „La Strada” pentru a sprijini eforturile acestei organizații de a instrui procurorii, judecătorii şi anchetatorii şi de a consolida cadrul juridic pentru protejarea vicitimelor.

Prevenirea violenţei sexuale este posibilă şi fiecare dintre noi poate aduce schimbarea!

loading...

Comments are closed.