Politică

Ambasada SUA salută Codul de Conduită lansat de către CEC și îndeamnă toate partidele să-l respecte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a publicat un comunicat pe Facebook în care a salutat decizia Comisiei Electorale Centrale care a lansat un Cod de Conduită pentru alegerile parlamentare din 24 februarie dar și a referendumului consultativ național programat pentru aceiași zi.

Misiunea diplomatică apreciază implicarea activă a Coaliției pentru alegeri libere și corecte în elaborarea codului de conduită care să reflecte standardele internaționale și cele mai bune practici pentru a contribui la asigurarea unui proces electoral echitabil, transparent și civilizat.

 Salutăm semnarea acestui cod de către partide și mass-media ca un act care demonstrează un angajament comun față de o campanie electorală care respectă libertatea de exprimare și întrunire și care respinge atacurile false, denigratoare sau personale împotriva concurenților electorali.” se spune în comunicatul de presă publicat de Ambasada americană.

Misiunea diplomatică toate partidele politice și mass-media, chiar și pe cei care au ales să nu semneze – să respecte principiile înscrise în Codul de conduită și legile și regulamentele care reglementează procesul electoral.

loading...

Comments are closed.