Ambasadorii UE au convenit asupra celui de-al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

 

Diplomații suedezi au raportat miercuri, 21 iunie curent, că ambasadorii UE au convenit asupra celui de-al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Suedia prezidează în prezent Consiliul European, scrie Realitatea.md

Ambasadorii țărilor UE au convenit asupra celui de-al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include măsuri împotriva eludării restricțiilor impuse anterior, precum și adăugarea de noi persoane pe lista de sancțiuni. Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de reprezentanța suedeză la uniune.

Bruxelles-ul lucrează la o nouă rundă de măsuri împotriva Rusiei din cauza ostilităților din Ucraina de la începutul lunii martie. Bloomberg a raportat că noile sancțiuni ar putea afecta tranzitul unei game largi de mărfuri către țări terțe prin Rusia. DPA a scris că CE dorește să obțină un mecanism care să permită blocarea exportului de mărfuri către țări terțe pentru a împiedica Moscova să evite sancțiunile.

În Polonia, aceștia au afirmat că noul pachet nu poate fi convenit mult timp, deoarece multe probleme „necesită o analiză aprofundată a expertilor”.

Total
0
Shares
Total
0
Share