Actual

Ambasadorul Alexandru Codreanu a prezentat scrisorile de acreditare președintelui ceh în cadrul unei ceremonii la Castelul Praghez

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorul agreat al Republicii Moldova în Republica Cehă, Alexandru Codreanu, a prezentat ieri scrisorile de acreditare președintelui Republicii Cehe, Miloš Zeman, în cadrul unei ceremonii la Castelul Praghez. 

În cadrul întrevederii, președintele Cehiei a evidențiat relația foarte bună dintre cele două state și vizitele oficiale efectuate în Republica Moldova, precum și calitatea înaltă a vinurilor moldovenești.

La rândul său, ambasadorul Alexandru Codreanu a mulțumit pentru primire și a salutat, la rândul său, nivelul excelent al relațiilor moldo-cehe, exprimând întreaga disponibilitate de a contribui, pe durata mandatului său, la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes reciproc.

Diplomatul moldovean a subliniat că printre prioritățile mandatului său se vor afla consolidarea dialogului politico-diplomatic între ambele state, dezvoltarea în continuare a cooperării în domeniile economic, cultural şi social, apreciind susținerea cehă pentru eforturile de integrarea europeană ale Republicii Moldova și menţinerea țării noastre pe lista statelor prioritare vizând asistența pentru dezvoltare a Republicii Cehe.

Președintele Miloš Zeman i-a urat ambasadorului Codreanu mult succes, asigurându-l de întregul sprijin al autorităților cehe în îndeplinirea mandatului său.

Citește și: Ministrul Oleg Țulea a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe

loading...

Comments are closed.