Actual

Ambasadorul Emil Druc a prezentat scrisorile de acreditare administratorului Guvernului Canadei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorul Republicii Moldova în Canada, Emil Druc, a prezentat pe 22 martie scrisorile de acreditare administratorului Guvernului Canadei, Richard Wagner, în cadrul ceremoniei, desfășurate în format de videoconferință.

Ambasadorul Emil Druc a subliniat că obiectivele mandatului său sunt promovarea dialogului politic și consolidarea cooperării ascendente dintre ambele state. În discuția ce a urmat ceremoniei, ambasadorul s-a referit la perspectivele extinderii colaborării bilaterală pe filiera francofonă, reiterând inițiativa unui parteneriat între Curțile judiciare ale Republicii Moldova și Canadei, care poate fi extinsă având în vedere că Administratorul Guvernului Canadei este și Președinte al Asociației Curților Constituționale Francofone și a vizitat deja Republica Moldova în această calitate.

La rândul său, Richard Wagner, administratorul Guvernului Canadei, și-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta relațiile bilaterale și de a sprijini în continuare Republica Moldova în eforturile sale de reformare a sectorului justiției, menționând susținerea plenară pentru inițiativa avansată de ambasador.

loading...

Comments are closed.