Ambasadorul în demisie al Ucrainei a primit medalia Meritul diplomatic, clasa I: ”Cea mai înaltă distincție!”

Astăzi, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, i-a oferit Ambasadorului în demisie al Ucrainei în Republica Moldova, Marco Șevcenco – medalia Meritul diplomatic, clasa I. Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a domnului Marco Șevcenco în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

”În cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a Ambasadorului Marco Șevcenco s-a intensificat dialogul dintre țările noastre, s-au semnat o serie de acorduri importante și s-a reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice.

L-am asigurat pe domnul Marco Șevcenco că, Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie. Sunt convins că, nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă.

La sfârșitul întrevederii, i-am urat domnului Ambasador mult succes în activitatea sa de mai departe. Sunt convins că, indiferent unde se va afla o să rămână un prieten fidel al Republicii Moldova”, a declarat Popșoi.

Recent, președintele Ucraine a fost semnat decretul privind demisia lui Marco Șevcenco. Postul acestuia va fi ocupat de către fostul secretar al Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksei Danilov.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share