Ambasadorul Regatului Unic, decorat cu medalia „Meritul diplomatic” clasa I

Secretarul de stat Vladimir Cuc l-a găzduit la MAEIE pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră.

La întrevedere a participat și ambasadorul desemnat al Republicii Moldova în Regatul Unit, Ruslan Bolbocean. Interlocutorii au trecut în revistă momentele cheie ale mandatului ambasadorului Fisher, cu accent pe consolidarea parteneriatului politic și strategic, atât prin dialogul la nivel înalt, cât și prin cooperarea în sectoare-cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova, promovarea bunei guvernări și fortificarea democrației. Secretarul de stat Vladimir Cuc a adus mulțumiri pentru sprijinul valoros al Regatului Unit acordat pentru gestionarea multiplelor crize provocate de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, pe dimensiunea umanitară, dar și pentru a face față atacurilor hibride prin asistenta pentru combaterea dezinformării și comunicare strategică, securitate și apărare.

La încheierea discuției, secretarul de Stat Vladimir Cuc i-a înmânat ambasadorului Steven Fisher medalia „Meritul diplomatic” clasa I. Distincția a fost conferită prin ordinul vicepremierului Nicu Popescu în semn de înaltă apreciere pentru implicarea substanțială la fortificarea parteneriatului strategic și de cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Total
0
Shares
Total
0
Share