Ambasadorul Republicii Azerbaijan în Moldova: Statul trebuie ajutat printr-o “diplomație populară”

Azerii care locuiesc în Moldova își pot ajuta statul prin “diplomația populară”. Despre aceasta a declarat ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova Gudsi Osmanov în cadrul unei întrevederi cu aproximativ 50 de azeri, care locuiesc în Moldova, care a avut loc la ambasada azerbaidjană, la inițiativa Congresului azerilor din Moldova (CAM).

Vorbind în cadrul întrevederii, președintele CAM, Elcin Bairamov, a spus că mai mult de 500 de azeri s-au adresat la Congres și a vrut să participe la întâlnire, pentru a-și exprima îngrijorarea în legătură cu lupta din Nagorno-Karabah, însă, din cauza pandemiei, conform legislației Republicii Moldova s-a reușit coordonarea participării doar a 50 de persoane.

Președintele CAM a informat participanții la întrevedere că, pentru susținerea armatei azere, azerii din Moldova au decis să aloce asistență financiară Fondului de asistență al Forțelor Armate ale Azerbaidjanului. Participanții la întâlnire: fostul președinte al CAM Mehman Ismailov, activiștii diasporei Maarif Ragimov, Vagif Bairamov, reprezentanți ai tineretului Mahizer Mamedova și Zamir Gurbanov, și-au exprimat sprijinul politicii cuprinzătoare și bine gândite a lui Ilham Aliyev, orientată spre apărarea intereselor Azerbaidjanului și a poporului azer și integritatea teritorială a Azerbaidjanului.

Ambasadorul Azerbaidjanului în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, a mulțumit participanților la întâlnire pentru atenție și sprijin în numele integrității teritoriale a Azebaijanului, reamintind că comunitatea azeră din Moldova se află într-o nouă etapă de dezvoltare. Sarcina sa primordială este de a ajuta dezvoltarea relațiilor moldo-azere, de a contribui la dezvoltarea prieteniei, de a-și ajuta compatrioții, de a se baza pe doi piloni spirituali ai culturii azere și moldovenești și de a nu ceda manipulării de partea forțelor terțe.

Totodată, diplomatul a menționat că ambasada în Moldova este casa fiecărui azer și este întotdeauna deschisă adresărilor și propunerilor concetățenilor. El i-a îndemnat pe azeri și pe membrii familiilor lor multinaționale să se concentreze și să-și îndrepte forțele spre cunoștințe, învățământ și abilități, să devină și mai puternici, ceea ce le va permite să fie reprezentați în toate sferele vieții Moldovei, unindu-se strâns în jurul CAM. “Voi sunteți locuitorii Republicii Moldova multinaționale, o parte a societății moldovenești. Rolul diasporei în problema ajutorului pentru stat este unul special. Aceasta este așa-numita “diplomație populară”. Lumea de astăzi nu este una exemplară – țările sînt împărțite în puternice și slabe. În această situație, noi toți trebuie să rezistăm și să evoluăm împreună în numele viitorului nostru”, a conchis Gudsi Osmanov.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
 
Total
0
Share