Actual

Ambasadorul Republicii Moldova pe lângă UE și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Comisiei Europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, ambasadorul Daniela Morari, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În cadrul convorbirii bilaterale, care a urmat după ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare, ambasadorul Republicii Moldova s-a referit la prioritățile mandatului său, în special la implementarea eficientă a Acordului de Asociere RM – UE, precum și la participarea constructivă a țării noastre în Parteneriatul Estic. De asemenea, s-a reiterat înalta apreciere din partea autorităților de la Chișinău pentru asistența oferită de către UE în contextul COVID-19.

La rândul său, Ursula von der Leyen a felicitat diplomatul moldovean cu intrarea oficială în funcție, menționând importanța pentru UE a cooperării cu țara noastră.  Totodată, înaltul oficial european s-a interesat despre situația epidemiologică aferentă COVID-19 din țara noastră, precum și despre măsurile întreprinse de către autorități pentru gestionarea acesteia.

Ceremonia reprezintă ultimul element al procedurii de acreditare al noului șef de misiune, care s-a început pe data de 6 martie 2020 cu prezentarea scrisorilor de acreditare Președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Citește și: Noul Ambasador al Republicii Moldova în Italia și-a prezentat scrisorile de acreditare în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Roma

loading...

Comments are closed.