Economic

Ambasadorul României la Chișinău: Transgaz a depus o ofertă de a aschiziționa firma responsabilă de construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania „Transgaz” din România și-a exprimat interesul pentru a achiziționa compania „Vestmoldtransgaz” din RM care a fost creată pentru construcția gazoductului „Ungheni-Chișinău”. Declarația a fost făcută de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „În profunzime” la ProTV Chișinău.

Compania românească a depus în acest sens o ofertă și a fost singurul ofertant pe acest proiect. Ioniță a declarat că pe cele două maluri ale Prutului există un interes major pentru ca acest gazoduct să se construiască până la finalul anului curent.

„Este un proiect strategic care va contribui la asigurarea securității energetice pentru Republica Moldova. Din perspectiva aceasta, proiectul este în mod necesar susținut de România. Acest proiect contribuie, de asemenea, la racordarea fizică a Republicii Moldova la spațiul european și, implicit, și la România”, a declarat diplomatul român.

Telegraph.md amintește că premierul RM Pavel Filip a anunţat într-o conferinţa de presă comună cu premierul României, Sorin Grindeanu, desfăşurată în oraşul Piatra Neamţ în martie 2017, că Moldova va construi gazoductul Ungheni-Chişinău pînă la sfîrşitul anului 2018.

loading...

Comments are closed.