Ambasadorul României, la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Comrat: ”Viitorul acestor tineri este în limba română și în Europa”

Astăzi, Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a participat la ceremonia de deschidere a anului școlar la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Comrat, unde s-a auzit “Primul Sunet” în limba română. Într-un eveniment plin de semnificație, Țurcanu a evidențiat importanța alegerii limbii române în procesul de educație pentru tinerii din regiunea autonomă Găgăuzia.

Adrian Albu, deputat: Urări de succes și sănătate în noul an școlar pentru elevi și profesori

Cu mare plăcere, Ambasadorul a remarcat că aproape 500 de elevi din acest liceu provin din familii găgăuze și au ales să studieze în limba română, conștienți că aceasta îi conectează și mai profund la valorile europene. A subliniat că viitorul acestor tineri se află în limba română și în Europa.

Ambasadorul Țurcanu a adăugat că România va continua să sprijine sistemul educațional de pe malul Prutului cu asistență directă, schimburi de experiență, burse și tabere pentru tinerii care studiază în limba română. În plus, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a fost oferită o donație valoroasă bibliotecii liceului, pentru a completa fondul de cărți românești existent.

Această inițiativă susținută de Ambasadorul Țurcanu reflectă angajamentul României în sprijinirea educației și culturii românești în Republica Moldova, contribuind la consolidarea legăturilor culturale și educaționale dintre cele două țări.

Total
0
Shares
Total
0
Share