Alte știri

Ambasadorul SUA confirmă că s-a întâlnit cu Igor Dodon în această dimineață

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck Hogan, a confirmat că a avut în această dimineaţă o întrevedere cu şeful statului, Igor Dodon la Preşedinţie. Şeful misiunii diplomatice a declarat că în cadrul întâlnirii i-a spus preşedintelui ţării că reformele, mai ales în domeniul justiţiei, sunt foarte importante, inclusiv pentru Statele Unite ale Americii.

„Da am avut o întrevedere, a fost foarte important să mă întâlnesc cu el pentru a-i spune că îmi pare rău că această coaliţie nu va mai fi. Trebuie să înţeleagă că e important, inclusiv pentru SUA, promovarea reformelor, mai les în domeniul judecătoresc şi eu am descris cum putem lucra în acest sens.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Totodată, Dereck Hogan a spus că situaţia politică actuală din Republica Moldova este una dificilă.

„Cred că situaţia actuală este foarte dificilă. Îmi pare rău că s-a demis Guvernul Sandu, am vrut să lucrăm mai mult cu această coaliţie, dar nu a fost posibil. Acum trebuie să vedem care va fi noul guvern şi depinde de componenţa acestui guvern pentru a ne decide cum putem lucra”, a conchis ambasadorul.

Întrebat dacă este gata să susţină un guvern tehnocrat, Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck Hogan, a declarat că: „Trebuie să vedem care Guvern va fi, acum cel mai important pentru noi este promovarea şi implementarea reformelor”.

Despre o nouă coaliţie între PSRM şi ACUM, Hogan, spune că „e posibilă, dar e un scenariu dificil”.

Amintim că maşina Ambasadorului SUA la Chişinău, Dereck Hogan, a fost văzută în această dimineaţă la Preşedinţie, cu o oră înaintea începerii consultărilor cu fracţiunile parlamentare.

loading...

Comments are closed.