Ambasadorul SUA la Chișinău susține că PG trebuie să se expună în privința mituirii lui Gațcan

Dereck J. Hogan, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, consideră că organele procuraturii trebuie să se expună în cazul plecării deputatului Ștefan Gațcan din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM), dar și în privința altor cazuri similare asupra cărora planează suspiciuni de acte de corupție. Diplomatul este de părere că parlamentarii pot să aleagă să-și schimbe la un moment dat formațiunea politică, doar dacă aceștia sunt ghidați de propriile convingeri și nu de acțiuni cu pretins caracter ilegal.

„E dificil pentru mine să înțeleg ce se întâmplă exact din punctul meu de vedere, pentru că, pe de o parte, deputații au dreptul de a decide unde vor să meargă, dacă nu sunt mulțumiți de un anumit partid, dar dacă acest traseism e legat de bani, asta desigur nu este bine și e chiar ilegal. Eu sper că autoritățile relevante, inclusiv procuratura, trebuie să investigheze ce exact se întâmplă și să fie atrași la răspundere, dacă există cazuri de corupție”, a declarat Dereck J. Hogan la emisiunea Cutia Neagră Cu Mariana Rață de la tv8.

Ștefan Gațcan este primul deputat din PRSM din actualul legislativ care a părăsit fracțiunea și s-a alăturat fracțiunii Pro Moldova. Colegii lui socialiști l-au acuzat că a plecat pentru bani și s-au adresat la Procuratură. La rândul lor, reprezentanții Pro Moldova au respins aceste acuzații.

Sursa: tv8

Total
0
Shares
Total
0
Share