Economic

Amenda de 1 milion de lei pentru Supraten! Ce-au făcut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Concurenței a avut câștig de cauză la Curtea de Apel Chișinău în privința amenzii aplicate Întreprinderii Supraten. Compania a fost amendată cu peste un milion de lei, pentru copierea ilegală a ambalajului, notează bizlaw.md.

Curtea de Apel a menținut Decizia Plenului Consiliului Concurenței prin care s-a constatat că acțiunile întreprinse de Supraten sunt de natură să creeze o confuzie și ar putea fi în stare să afecteze interesele legitime ale reclamantului.

În vara anului trecut, Supraten a fost amendată cu peste un milion de lei, după ce o altă companie s-a plâns Consiliului Concurenței că i-ar fi fost copiate ambalajele pentru un produs folosit în construcții. Atunci, Consiliul Concurenței a stabilit că întreprinderea Supraten a încălcat legea prin faptul că a copiat ambalajul unui produs de amestec uscat pentru construcții, care aparține firmei suedeze Saint-Gobain Byggprodukter AB.

Firma a depus plângerea la începutul anului 2016, însă ar fi aflat despre copierea ambalajului încă în 2015. La rândul lor, responsabilii de la Supraten au susținut că imaginile le aparțin.

În decizia sa, Consiliul Concurenței a atras atenția că nici una dintre întreprinderi nu a înregistrat la AGEPI desenul industrial sau la o altă autoritate de nivel internațional. În aceste condiții, toate drepturile ar urma să revină companiei care le-a făcut publice pentru prima dată. Astfel, compania suedeză a folosit ambalajul în 2014, cu un an mai devreme decât întreprinderea din Moldova.

loading...

Write A Comment