Social

Amendă usturătoare pentru o șoferiță care a bătut doi polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 22 decembrie 2022, o femeie în vârstă de 26 ani, a fost recunoscută vinovată pentru fapta de aplicare a violenţei nepericuloase pentru viaţă sau sănătate faţă de o persoană cu funcţie de răspundere, fiindu-i stabilită o pedeapsă de 700 unități convenționale de amendă sau 35 000 lei (art. 349 alin. (1/1) din Codul penal).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Instanța a dispus încasarea prejudiciului moral cauzat prin infracțiune ambelor victime, în sumă totală de 20 000 lei.

Mai exact, femeia este învinuită că, la data de 01 septembrie 2022, în jurul orelor 15:20, conducând un automobil, fiind susресtă în comiterea unei contravenții, а fost stopată, în apropierea unui magazin alimentar, de către doi agenți de patrulare. Acționând în scopul sistării activității de serviciu a colaboratorilor de poliție, femeia i-а lovit cu pumnii, palmele și picioarele, cauzându-le echimoze, care соnfоrm raportului de constatare medico-legală, se califică ca vătămări соrроrаlе neînsemnate.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate, prin urmare, cauza penală în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.