Amendamente uluitoare în Consiliul Federației: Rusia vrea senatori pe viață

Grupul de lucru ce se ocupă de amendamentele Constituției Federației Ruse, a propus acordarea anumitei părți a senatorilor, împuterniciri pe viață. 

Cu această inițiativă a venit membrul Academiei Ruse de Științe, Alexandr Ciubarian.

În Consiuliul Federației, ar putea ocupa fotolii pe viață, oamenii “recunoscuți ca spuma națiunii, fără anumite culori politice și recunoscuți în întreaga țară.” Este vorba despre oameni recunoscuți din cultură, știință sau medicină.

Despre asta, Alexandr Ciubarian a declarat la ședința grupului de lucru. După părerea lui, acest fapt va acorda Senatului rus mai multă autoritate morală. Academicianul a adus ca exemplu Senatul italian, unde din peste 300 de membri, 6 au împuterniciri pe viață, în această categorie intrând toți ex-președinții de țară cu acordul lor.

Omul de știință, a propus, de asemenea, majorarea numărului senatorilor, dar nu se știe cu ce scop. În grupul de lucru, părerile sunt împărțite față de aceste propuneri. Co-președintele grupului Talia Habrieva, a menționat că totuși aceste propuneri ar putea avea susținere.

Din Consiliul Federației Ruse fac parte câte doi reprezentanți din partea fiecărie regiuni, în total 170 de membri. Președintele FR poate numi, nu mai mult de 10% din senatori, dar încă nu s-a folosit niciodată de acest drept.

Citește și: Avalanșă în Turcia: Crește numărul victimelor

Total
0
Shares
Total
0
Share