Actualitate

Amenzi în valoare de peste 100 000 de lei, în urma raziilor nocturne comune ale SPIA și INSP

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 13-14 august 2021, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA), în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției(INSP), au desfășurat un complex de măsuri cu privire la prevenirea încălcărilor regulilor circulației rutieră, promovarea comportamentului corect în traficul rutier, combaterii corupţiei, precum și în vederea asigurării disciplinei de serviciu în rândurile funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI.

În cadrul activităților desfășurate, au fost implicați 12 ofițeri ai Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), fiind constituite 9 echipe de patrulare auto, care au activat în mun. Chișinău și Zona Centru a Republicii Moldova.

Astfel, în rezultatul acțiunilor realizate, în privința șoferilor care au încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere au fost întocmite 98 procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea amenzilor în sumă de 101 750 de lei și 285 puncte de penalizare.

Cele mai frecvente încălcări documentate au fost: depășirea limitei de viteză, nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorității de trecere, încălcarea regulilor de exploatare a autovehiculului și starea de ebrietate la volan.

De menționat este faptul că, în cadrul acțiunilor realizate, au fost documentate trei cazuri de conducere a unităților de transport în stare de ebrietate.
Astfel, în cazul a doi conducători auto a fost stabilită concentrația de alcool în aerul expirat de 0,45mg/l, cazurile fiind înregistrate pentru examinare sub aspect penal și contravențional.
Totodată, a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, în cazul unui conducător auto care a înregistrat 1,16 mg/l concentrație de alcool în aerul expirat.

Activităţile realizate au avut drept scop depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor/produselor stupefiante, depășirea regimului de viteză, precum și a altor abateri de la prevederile Regulamentului circulației rutiere.

loading...

Comments are closed.