Ana Taban a prezentat scrisorile de acreditare în funcția de Ambasador în India

Primul Ambasador rezident al Republicii Moldova în India, Ana Taban, a prezenta scrisorile de acreditare Președintelui Indiei, Excelenței Sale Droupadi Murmu, în cadrul unei ceremonii oficiale alături de ambasadorii Ciprului, Bulgariei, Uniunii Europene și Franței.

La începutul oficial al mandatului său în India, Taban și președintele au discutat despre modalitățile de intensificare a relațiilor bilaterale.

A fost subliniată buna cooperare dintre India și Republica Moldova la nivel multilateral și determinarea de a consolida relațiile de prietenie la toate nivelurile. În special, a fost menționată intenția de a explora vastele oportunități comerciale şi investiționale, de a dezvolta turismul și de a consolida legăturilor interumane.

„India joacă un rol deosebit pe scena globală iar deschiderea ambasadei Republicii Moldova la New Delhi reprezintă începutul unui nou capitol în relațiile diplomatice, noi oportunități de a dezvolta proiecte concrete și desigur de a diversifica piețele de desfacere”, a menționat Ambasadorul Republicii Moldova în India.

Total
0
Shares
Total
0
Share