Politică

Analist politic către ACUM și PSRM: Să nu-și mai bată joc de țară! Piaţa financiară începe să delireze

Pinterest LinkedIn Tumblr

Analistul politic Vitalii Andrievschi îndeamnă blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor să nu-şi mai bată joc de ţară şi de oameni. El a scris pe facebook că partidele iau puterea pentru ca în mâinile lor aceasta să devină un instrument cu ajutorul căruia să-şi pună în practică planurile de dezvoltare a republicii, dar se pare că unele (partide ce intră în blocul ACUM) au nevoie de putere ca instrument de luptă împotriva PDM şi împotriva lui Vlad Plahotniuc personal.

„Ei nu vor să discute politica economică şi socială, ci vor doar un lucru: să ia funcţiile de conducere de la PDM şi să le împartă între ei. PSRM, la fel, este departe de a discuta problemele de dezvoltare a Moldovei. Pentru ei este important să facă tot ceea ce cere Kremlinul şi, în acelaşi timp, să consolideze puterea Preşedintelui Igor Dodon”, consideră expertul.

El a spus că negocierile privind crearea coaliţiei de guvernare între partidele care au ajuns în Parlament este un tărăboi politic şi ping-pong, exprimându-şi nemulţumirea că deputaţilor li se plăteşte salariu pentru corespondenţa în reţelele sociale.
 
Andrievschi a atras atenţia la faptul că, în contextul evenimentelor din ultimele două luni, piaţa financiară începe să delireze, investitorii ezită să-şi investească capitalul în Moldova, iar oamenii, fiind în aşteptarea unui haos şi mai mare, continuă să părăsească ţara.
 
„Vreţi să fiţi împreună, fiţi! Mergeţi la compromisuri reciproce, negociaţi. Eu personal nu cred că împreună puteţi face ceva bun pentru ţară. Dar, cu cât mai devreme vă uniţi, cu atât mai curând va veni sfârşitul vostru politic. Uniţi-vă! Da, nu veţi trăi mult şi fericit, dar veţi muri într-o singură zi. Faceţi această zi să fie mai aproape!”, s-a adresat el către ACUM şi PSRM.
Blocul ACUM insistă pe o coaliție cu socialistii, I-a invitat la o ședință comună pas da psrm, andrei nastase maia sandu zinaida grecianii igor dodon, parlament moldova 2019, 
loading...

Comments are closed.