Analist politic despre propunerea PDM către blocul ACUM: Să lupți pentru putere și să refuzi să o iei, pare bizar!

candidat unic, plahotniuc candidat unic, plahotniuc candidat pro-european, alegeri locale chisinau, alegeri anticipate, maia sandu, vlad plahotniuc, andrei nastase, pas pdm ppda, 2 martie 2018, razboiul de pe nistru 26 ani

Propunerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) făcută Blocului ACUM – PAS cu DA de a prelua funcția de premier și de a participa la actul guvernării îi pune în mare încurcătură pe Maia Sandu și Năstase, crede analistul politic Nicolae Negru.

„Propunerea, desigur, îi pune într-o oarecare încurcătură. Să lupți pentru putere și să refuzi să o iei, pare ciudat, bizar. Cu siguranță, o parte din membrii „ACUM” a aderat la PPDA și PAS pentru a realiza ceva concret, nu a sta în opoziție”, a declarat analistul. 
 
În cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere și vor fi provocate alegeri parlamentare anticipate, vina va cădea pe umerii Năstase și Maia Sandu: „În aceste condiții, vina pentru eventuala declanșare a alegerilor anticipate va cădea pe PAS cu DA. Ei ar trebui să vină cu o contraofertă, ca, de exemplu, PD să accepte măsurile de de-oligarhizare, propuse de „ACUM”. Probabil, Maia Sandu și Năstase se tem că democrații vor răspunde pozitiv”, a mai afirmat analistul.
 
Potrivit lui Negru, Blocul „ACUM” s-ar mai teme și de faptul că, dacă va face alianță cu PD, va pierde mai multe voturi la alegerile locale, decât dacă nu va face. 
Nicolae Negru, editorialist, Ziarul National, expert politic, analist politic, politolog
Nicolae Negru
Total
0
Shares
Total
0
Share