Alte știri

Analiștii italieni au anunțat ziua aproximativă în care se va sfârși epidemia de coronavirus în Italia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Analiștii italieni au făcut o serie de estimări cu referire la perioada în care s-au putea încheia pandemia de coronavirus în această țară, scrie corriere.it.

Potrivit sursei citate, experții au încercat să identifice ziua aproximativă când nu va mai fi înregistrată nicio infecție nouă.

Astfel, perioada de timp enunțată de analiști este intervalul cuprins între 5 și 16 mai. Specialiștii precizează că în funcție de tendințele actuale, în fiecare regiune din Italia și în toate zonele afectate de COVID-19, ziua 0 ar putea apărea de la jumătatea primei săptămâni din luna mai până la finalul celei de-a doua săptămâni a lunii.

Aceeași sursă notează că unele regiuni din Italia ar putea ieși din epidemie mai repede decât altele. Astfel, în regiunea Trentino-Alto Adige, epidemia s-ar putea încheia pe 6 aprilie, Basilicata pe 7 aprilie, Valle d’Aosta pe 8 aprilie, iar Puglia pe 9 aprilie.

Estimările au fost realizat de Institutul Einaudi pentru Economie și Finanțe (Eief), un centru de cercetare universitar susținut de Banca Italiei, dar complet independent în cercetare.

Numărul deceselor de COVID-19 în Italia a crescut cu 812 în ultimele 24 de ore, ajungând la 11.591. Numărul cazurilor noi de infectare s-a majorat cu 4.050, cea mai scăzută creştere în 24 de ore începând din 17 martie. Bilanţul total a ajuns astfel de la 97.689, la 101.739.

Citește și: RECORD TRAGIC: Spania a înregistrat 849 de decese într-o singură zi

loading...

Comments are closed.