Anatol, Alexandru și Boris sunt șoferii care îi transportă pe unii elevi la unicul liceu român din Tiraspol. Galbur: “Să-i cunoască cât mai multă lume”

Aceștia sunt Anatol Gavriliță, Alexandru Casca și Boris Grigoriev, șoferii care îi transportă pe unii elevi la unicul liceu român din Tiraspol, a dezvăluit Dragoș Galbur, liderul Partidului Național Moldovenesc.

“Vreau să-i cunoască cât mai multă lume.

Datorită acestor trei bravi bărbați, copiii noștri din satele de peste Nistru ajung la ore la Liceul “Lucian Blaga” din Tiraspol, unica instituție din oraș cu predare în limba română.

Aceștia conduc autobuzele școlare ale liceului, care an de an, pe frig, ploaie sau zăpadă duc copiii la ore, îi așteaptă, ca mai apoi să-i ducă acasă.

Dreptul și accesul la Educație sunt primordiale în vremurile în care trăim, iar munca zilnică a acestor bărbați, pe lângă dedicația și curajul profesorilor de la “Lucian Blaga” e cea mai bună investiție în viitorul nostru comun”, a declarat Galbur.

Amintim că Tiraspolul este pretinsa capitală a regiunii transnistrene, teritoriul moldovenesc ocupat de Federația Rusă și tranformat într-o enclavă.

Total
0
Shares
Total
0
Share