Alte știri

Anatol Șalaru: AUR este un partid cu simpatii rusești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șase entități politice și-au depus deja dosarele la CEC pentru a fi înregistrate în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Secretarul general al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Şalaru, a comentat astăzi, în cadrul emisiunii Punctul pe AZI, de ce nu s-au înțeles PUN și AUR și de ce nu candidează pe listă comună după ce astăzi PUN a refuzat oferta AUR pentru anticipate.

Potrivit lui Șalaru, AUR este un partid cu vădite simpatii rusești iar PUN „nu-și poate permite să se identifice cu un partid care este anti european, anti NATO, anti vaccin, anti mască etc.”

Mai mult, Anatol Şalaru, secretarul general şi fondatorul Partidului Unităţii Naţionale, nu se va regăsi nici pe lista PUN la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 din cauza că „noi trebuie să promovăm tinerii politicieni, iar eu am fost ales de 5 ori deja în Parlament”.

Amintim că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova s-a arătat astăzi a fi gata să ofere Partidului Unității Naționale (PUN) locul de frunte de pe listele electorale, doar ca să accepte propunerea AUR de a coagula toate forțele politice unioniste sub patronajul acestei formațiuni, pentru a participa la alegerile parlamentare din 11 iulie curent.

Partidul Unității Naționale (PUN), la rândul său au refuzat oferta Partidului Alianța pentru Unirea Românilor de a i se alătura pentru a participa pe o listă comună la alegerile parlamentare.

loading...

Comments are closed.