Anatolie Nosatîi a avut astăzi o întrevedere cu o delegație oficială din cadrul Guvernului Suediei

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a avut astăzi o întrevedere cu o delegație oficială din cadrul Guvernului Regatului Suediei formată din Secretarul de stat de la Ministerul suedez al apărării, Peter Sandwall și Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Jan Knutsson.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală pe domeniu militar și perspectivele de dezvoltare și aprofundare a parteneriatului bilateral.

Astfel, Ministrul Nosatîi a apreciat susținerea a părții suedeze pentru proiectele de asistență în domeniul consolidării capacităților de apărare a Republicii Moldova prin intermediul platformelor Instrumentul European pentru Pace (EPF) și Inițiativei DCBI. Totodată, oficialul a evidențiat aportul la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic și armament ușor (SALW) și a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind femeile, pacea și securitatea, prin intermediul căreia efectivul militar și civil al Armatei Naționale a participat la diverse forme de instruire în domeniu.

Alte subiecte pe agenda discuțiilor au vizat parcursul European al Republicii Moldova, consolidarea cooperării cu partenerii externi, prioritățile de modernizare a Armatei Naționale, dar și situația de securitate regională și efectele războiului hibrid asupra păcii și stabilității în regiune și în țară.

Oficialii s-au referit, de asemenea, la consultările bilaterale moldo-suedeze planificate să se desfășoare în luna iunie curent, la Stockholm, care reprezintă un instrument eficient de a analiza și identifica noi direcții de cooperare în domeniu în sprijinul obiectivelor de consolidare a sectorului de apărare al Republicii Moldova și sporirii rezilienței naționale la provocările actuale de securitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share