Anca-Dana Dragu este noul guvernator al BNM

Anca-Dana Dragu, senator român, membru al Partidului USR, a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), președinte al Consiliului de supraveghere și a Comitetului executiv, pe un termen de șapte ani. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 57 de deputați din Fracțiunea PAS și deputatul Veaceslav NIGAI, ultimul fiind membru al Partidului ”Respect Moldova”, formațiune creată și condusă de către Eugeniu Nichiforciuc.

Candidatura a fost propusă de președintele Parlamentului, Igor Grosu. Potrivit CV-ului, Anca-Dana Dragu are o experiență de peste 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional. Anca Dragu a mai fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul României și, în 2020, a fost aleasă în funcția de președinte al Senatului României.

Potrivit legislației, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei este numit de Parlament, la propunerea președintelui Parlamentului.

Ieri, în timpul ce Parlamentul îl revoca pe Octavian Armașu din funcția de guvernator al BNM, Anca-Dana Dragu primea cetățenia Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share