Andrei Năstase: “Blocul ACUM s-a datorat Platformei DA și mie personal. Cei din PAS au fost doar cu denumirea”

A2020, alegeri 2020, alegeri prezidentiale moldova, Andrei Nastase, Maia Sandu, Blocul ACUM, ACUM DA PAS, PAS, PPDA, Platforma DA, prezidentiale 2016, regretele lui Andrei Nastase, Nastase la Politica cu Natalia Morari

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, pare că nu-și mai ascunde supărarea pe care o are față de Maia Sandu. În cadrul unei emisiuni televizate, politicianul a declarat că formarea blocului ACUM în 2018 a fost meritul său personal, pe când meritul celor din PAS a fost doar denumirea blocului electoral.

“În 2018, doar datorită Platformei DA și mie personal am avut blocul ACUM.  Nu și denumirea, ACUM, dar blocul ACUM mi se datorează în exclusivitate. Pentru că și în 2018 era această tendință de a merge separați.”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii “Politica” de la TV8.

Retragerea din cursa prezidențială în 2016, pare a fi o rană deschisă pentru Năstase, politicianul amintind de fapta sa și că urmare a acelui gest politic, ratingul său acum e de doar 2%.

“Când m-am retras din cursa prezidențială eram conștient că voi cădea în rating. Și e adevărat, m-am dus la 2%, pe când la un moment dat aveam și 17%. Eu m-am retras în favoarea unui candidat partinic (n.r. Maia Sandu), al unui partid, eu m-am întors cu 2%, iar acel candidat cu 35%. Și eu mi-am asumat atunci acest risc pentru că mai presus de interesele personale și partinice, am pus interesul oamenilor, interesul acestei țări.”, a punctat Năstase.

Andrei Năstase a mai declarat că după ce a mers în bloc cu Maia Sandu și au ajuns în Parlament, în loc să fie format un singur grup parlamentar, s-au format două fracțiuni separate, chiar dacă Platforma DA a insistat pe crearea unei singure fracțiuni.  Mai mult, Năstase regretă că a promis oamenilor că nu vor face alianță cu PSRM, dar într-un final nu și-a respectat această promisiune.

Citește și: Maia Sandu din nou “în spatele” lui Năstase, iar Platforma DA fără scopuri politice. Propunerile lui Kulminski

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share