Politic

Maia Sandu din nou „în spatele” lui Năstase, iar Platforma DA fără scopuri politice. Propunerile lui Kulminski

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul consilier al Maiei Sandu, Vladislav Kulminski, vrea ca Platforma DA să fie un partid fără scopuri politice, iar la alegerile prezidențiale din acest an, Andrei Năstase să facă din nou munca pentru Maia Sandu, așa cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2016.

Scopul lui Năstase ar fi ca la aceste alegeri important ca acel candidat unic să nu fie Maia Sandu. Declarații în acest sens au fost făcute de Kulmisnki la emisiunea „Politica” de la TV8.

„Nu este o propunere fiabilă și nu este o propunere fezabilă, eu cred că domnul Năstase încearcă să-și salveze cariera politică. După alegerile locale din Chișinău, pe care le-a pierdut, Năstase trebuie să-și găsească o nouă provocare. Dar acest lucru este o greșeală. Ideea Platformei DA ce ține de candidatul unic apartinic înseamnă de fapt ca acest candidat să nu fie Maia Sandu. Corect ar fi însă să se așeze la masa de negocieri și să fie ales un candidat care are cele mai mari șanse să câștige aceste alegeri prezidențiale.”, a declarat ex-consilierul Maiei Sandu.

Telegraph.md amintește că în ultimul timp tot mai mulți oameni apropiați ai Maiei Sandu au lansat în spațiul public ideea ca Andrei Năstase și Platforma DA să repete scenariul din 2016, când au fost forțați să se retragă pentru Maia Sandu și să facă campanie electorală în favoarea PAS.

După ce a pierdut alegerile prezidențiale, mai mulți membri ai PPDA, printre care și Liviu Vovc, au scris mesaje publice adresate Maiei Sandu, prin care au acuzat-o de aroganță.

Vovc scria după prezidențialele din 2016 și de procesul de negociere privind desemnarea candidatului comun. El spunea că regulile au fost decise doar de Maia Sandu și că ea nu avea nici de gând să se retragă din cursa electorală, chiar dacă Andrei Năstase ar fi avut șanse mai mari decât ea.

”Fără partid, fără acoperire media, fără NIMIC… pe ce ați contat. Pe Facebook?”, o întreaba retoric Liviu Vovc pe Maia Sandu.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu TAIE elanul prezidențial al lui Năstase: „Sondajele vor arăta cine trebuie să fie candidatul unic”

loading...

Comments are closed.