Politic

Andrei Năstase dă vina pe colegii de la Guvern. Concursul pentru funcția de procuror general l-a „lovit destul de dur”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PPDA, Andrei Năstase, susține că a fost lovit „destul de dur” de concursul pentru funcția de procuror general. Mai mult, el explică asta prin faptul că – din cauza modului de desfășurare a anumitor lucruri din competiție – mulți oameni nu ar mai fi vrut să meargă la vot, scrie Zugo.md

Ceea ce știu eu este că acest concurs m-a lovit destul de dur în această campanie, pentru că eu am ținut foarte mult la reformarea justiției – transparenței ei. Am cerut imediat să se facă publice acele interviuri… dar nu a mai contat. Oamenii au fost supărați pe modul în care s-au desfășurat anumite lucruri.

Aici a existat și o stare de spirit care a fost creată de niște analiști politici. Eu nu am participat la acele concursuri. Eu m-am ținut cât se poate de departe de procuratură, de justiție și tot mie mi s-au întors în acestă campanie”, a declarat politicianul la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la tv8.md.

Întrebat dacă viitorul procuror general ar putea fi controlat de socialiști: „În toată această campanie domnul Ceban chiar a îndrăznit să spună că „el e sub controlul meu”… iată că nu s-a adeverit. Domnul Robu a inițiat niște procese penale pe care le-a închis Harunjen sau Igor Popa, a punctat Andrei Năstase.

Menționăm că în concursul pentru funcția de procuror general, au fost admiși 16 candidați, dintre toți aceștia Ministerul Justiției a ales patru: Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandru Stoianoglo. Ei vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor, așa cum prevede Legea modificată cu privire la procuratură.

loading...

Comments are closed.