Andrei Năstase despre oficializarea limbii ruse: În școli se predă rusa, etniile din Republica Moldova la fel o vorbesc

anatol taranu expert, experti politici moldova, alegeri chisinau, alegeri 20 mai, alegeri chisinau, republica moldova alegeri, alianta nastase maia sandu, candidat comun, candidatul unionistilor, alegeri chisinau, george damian moldova, andei nastase statalist, andrei nastase moldovenist, moldovenism, nastase unionism, candidat comun, candidati unionisti
 

Președintele fracțiunii PPDA din Parlamentul Republicii Moldova și totodată co-președintele blocului politic ACUM, Andrei Năstase, a oferit un interviu pentru portalul de știri enews.md. Una din întrebările la care a răspuns Năstase, ține de statutul limbii ruse, limbă în care a și fost făcut interviul dat. Liderul PPDA a spus că limba rusă este cea în care comunică persoanele ce reprezintă etnii diferite.

Jurnalista care i-a luat interviul liderului PPDA a declarat că sunt multe țări în care există mai multe limbi oficiale, chiar dacă populația vorbitoare a a unei limbi este una minoritară. “De ce la noi, care avem mulți ruși și găgăuzi, nu se pune problema adoptării mai multor limbi oficiale?”

Andrei Năstase la rândul său a răspuns că rusa este limba de comunicare a oamenilor ce reprezentantă diferite etnii din țară, prin acest răspuns, Năstase a dat de înțeles că îl aranjează complet statutul limbii ruse în stat, chiar dacă ulterior a spus că e deranjat de faptul că unele etnii de la noi nu sunt cointeresate să vorbească limba română. El a spus că există școli cu predare în rusă, în Găgăuzia chiar este oficializată și nu este nevoie de a adopta unele legi în acest scop.

În același context, Năstase a amintit că în organele de conducere a Partidului Platforma DA se găsește un rus ca vicepreședinte, care totuși cunoaște limba română “nu rău.”

Amintim că, Andrei Năstase se afișează deseori alături de liderul PNL, Ludovic Orban, spunând că acesta este partenerul său principal în Occident. Totodată, acesta a venit cu declarații anti-unioniste, chiar dacă deține cetățenia română. Astfel, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune ProTV Chișinău, liderul PPDA a declarat că Unirea este o viziune ce nu e acoperită de argumente.

În cadrul unei intervenții la postul de televiziune rusesc TV Rain, Andrei Năstase a declarat că zvonurile că ar da start unirii cu România sunt niște aiureli, adăugând că i-a chemat de mai multe ori pe toți cetățenii din Republica Moldova să se unească între ei.

Total
0
Shares
Total
0
Share