Politic

Andrei Năstase nu va boicota alegerile parlamentare, chiar dacă se vor organiza după sistemul electoral mixt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că formațiunea pe care o conduce nu va boicota alegerile parlamentare din 2018. Năstase a declarat că se va bate să învingă și după regulile sistemului electoral mixt. Și asta chiar dacă Maia Sandu, declara în luna iulie a anului curent că formațiunea sa ar putea să nu participe la următoarele alegeri în semn de protest.

„Eu nu vreau să piardă Republica Moldova din cauza că eu nu am făcut ceva. Vreau să dau șansa acestei țări pentru schimbare și vom fi consecveți în acest sens.Eu muncesc şi o voi face până nu voi mai avea puteri. Am familia în străinătate şi vreau şi eu să o aduc aici. Disperarea şi neîncrederea în ziua de mâine uneori este cultivată în mod premeditat. Țara are nevoie de efortul fiecăruia dintre noi.”, a declarat Năstase.

Și chiar dacă susțin că formează o alianță, iar Năstase insistă pe crearea unui bloc electoral comun, PAS-ul condus de Maia Sandu are o altă viziune și față de alegerile parlamentare.

Admitem și în continuare boicotarea alegerilor. Avem suficiente motive de îngrijorare pentru că în compartimentul de creare a circumscripțiilor, criteriile sunt foarte vagi, partide importante care se bucură astăzi de sprijinul cetățenilor sunt excluse din acest lucru. Noi ne rezervăm dreptul să decidem, evident că se va lua în discuții cu toți membrii partidului PAS, dar în general nu vrem să acceptăm această lege și o să protestăm în continuare.” declara Maia Sandu în luna iulie.

În aceeași emisiune politicianul a insistat din nou că PAS și Platforma DA trebuie să participe la alegerile parlamentare într-un bloc electoral comun, creat pe principiul parității și reciprocității.

„Preocuparea mea mare este ca aceste două partide să vină cu un mesaj comun, să aibă un staff comun și lista electorală să fie alcătuită pe principiul parității și reciprocității.”, a punctat Năstase.

Nici în această privință Maia Sandu însă nu a dat un răspuns clar celor din Platforma DA. Chiar și în ultima conferință de presă comună, cei doi politicieni au avut mesaje politice diferite. Dacă Năstase insista pe necesitatea formării unui bloc electoral comun, atunci Maia Sandu s-a rezumat doar la crearea unei platforme politice la care să poată adera și alți politicieni sau partide, cum ar fi PLDM. Mai mulți formatori de opinie au explicat că refuzul Maiei Sandu vine ca urmare a ratingului foarte scăzut al lui Andrei Năstase, care conform ultimelor sondaje ar avea 1% din intenția de vot a alegătorilor.

 

loading...

Comments are closed.