Politic

Andrei Năstase: Nu voi participa la dezbaterile privind modificarea sistemului electoral, eu am și alte chestii de făcut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a respins invitația președintelui Parlamentului Andrian Candu de a participa la dezbateri privind proiectul legii care se referă la modificarea sistemului electoral, deși aceste dezbateri pe marginea proiectului au fost sugerate de mai mulți oficiali de la Bruxelles.

Partidul lui Năstase a transmis o declarație prin care acesta susține că a primit invitația din partea lui Andrian Candu de a participa la dezbaterile organizate de Parlament. „Miercuri seara, la ora 20.26 am primit un SMS cu invitația Dvs, de a participa pe data de 30 iunie, la dezbateri pe marginea schimbării sistemului electoral în incinta Parlamentului Republicii Moldova”.

Liderul PPDA susține însă că nu va participa la acest exercițiu pentru că are programate alte activități.

Parlamentul intenționează să organizeze noi runde de dezbateri pe marginea proiectului de modificare a sistemului electoral prin trecerea la votul mixt la recomandarea oficialilor europeni care au arătat că inițiativa legislativă trebuie să întrunească un consens cât mai larg în societate.

Premierul Pavel Filip, dar și conducerea Partidului Democrat au dat asigurări că proiectul va fi supus discuțiilor cu experții și politicienii și se va ține cont de toate recomandările tehnico-juridice ale Comisiei de la Veneția.

Este de menționat că liderul PPDA, Andrei Năstase, nu a participat nici la dezbaterile anterioare organizate de Parlament la care au participat numeroși politicieni, experți și reprezentanți ai societății civile.

loading...

Write A Comment