Politic

Andrei Năstase, președintele fondator al PPDA: ”De lumină avem nevoie, nu de umbre!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

De lumină avem nevoie, nu de umbre! Mai jos e ceva despre noi, oamenii. Aveți răbdare, citiți și priviți până la final. Avem cu toții libertatea de a înțelege ceea ce dorim sau ceea ce putem din această scurtă poveste, o adaptare după „Mitul peșterii, alegoria lui Platon!”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Trăim momente atât de dificile, încât existența noastră, ca națiune, aproape că a devenit, în această etapă istorică, o chestiune filosofică. Eliberarea noastră din „lanțurile” greșitelor prejudecăți, a minciunii, a aparențelor și a falselor percepții este o decizie care se lasă încă așteptată, și astăzi, la mai bine de 30 de ani de la momentul istoric al Independenței.

De ce suntem sărăci? De ce suntem lipsiți de dreptate? De ce trăim în nesiguranță? De ce nu avem suficiente și de calitate școli și grădinițe, spitale, pensii și salarii, locuri de muncă, drumuri. De ce nu avem mai nimic din ceea ce ne dorim cu adevărat să avem? Le vom avea vreodată? Da!

Abia atunci când noi ne vom decide că vrem să fim cu adevărat liberi. Când vom decide să ieșim la lumină și să privim lumea așa cum este ea de fapt și nu cum vor alții să ne-o arate. Acela va fi momentul în care vom reuși să ne eliberăm din „lanțurile” în care suntem țintuiți de prejudecățile „hrănite” cu multă dărnicie de cei care ne vor așa cum suntem astăzi. Ușor de manipulat, speriați, vulnerabili, divizați…. folositori intereselor lor meschine.

Eu la Lumină am ieșit de multă vreme. Și v-am povestit întotdeauna cât de bine ar fi pentru noi toți să ne eliberăm de întuneric, de umbre. Vă spun și astăzi același lucru și o voi face ori de câte ori voi vedea că ne afundăm în beznă mai mult, din ce în ce mai mult.

Fiecare individ de pe această planetă s-a născut cu DREPTUL NATURAL la o viață decentă. Inclusiv noi, aici, la marginea bătrânei Europe. Iar garantarea acestui DREPT NATURAL este, în fapt, OBLIGAȚIA celor pe care oamenii i-au ales. Așa arată lumea din afara „peșterii” în care noi încă supraviețuim.

Atunci când oamenii renunță la dreptul lor natural de a trăi decent, obligația celorlalți, a guvernaților, dispare. Iar când această obligație dispare, „peștera” devine și mai întunecată, și mai încăpătoare. Așa au trecut peste noi 30 de ani. Așa vor trece și următorii dacă nu vom decide să fim altfel, să simțim altfel, să gândim, să decidem și să alegem altfel.

Nu despre mine este vorba. Pentru mine nu mi-a trebuit niciodată nimic și cu atât mai puțin de acum mai departe. Am vrut mereu dreptate și viață mai bună pentru oameni. Am încercat, aproape 13 ani, mult mai rar încerc chiar și acum, să vă conving că poporul nostru nu de UMBRE are nevoie, ci de multă, enorm de multă LUMINĂ!

Autor: Andrei Năstase, președintele fondator al PPDA

loading...

Comments are closed.