Alte știri

Andrei Năstase se vrea premier și anunță că a început consultările cu partidele pro-europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, propus pentru funcția de premier, anunță că Platforma DA a demarat procesul de discuții cu celelalte partide pro-europene. Declarația a fost făcută în cadrul unui live pe o rețea de socializare, scrie tv8.md

„Am demarat deja exercițiul necesar, democratic, de a discuta cu șefii partidelor și reprezentanții acestora, partidelor pro-europene, responsabile din Parlamentul R. Moldova și întâi de toate cu PAS, ca mai apoi să discutăm și cu alte partide”, a declarat Năstase afirmând că e nevoie de a consolida eforturile pentru a căuta soluții în favoarea cetățenilor.

Precizăm că marți, la scurt timp după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul privind desemnarea repetată a unui a Nataliei Gavrilița, la funcția de prim-ministru, Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat apelul privind asumarea guvernării.

Președintele socialiștilor Igor Dodon a declarat că decizia magistraților a fost previzibilă, dar, în același timp alarmantă.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a declarat că decizia CCM a fost „dezlegarea mult așteptată” și că fracțiunea pe care o reprezintă „nu va vota niciun Guvern susținut de Șor și transfugi”.

Liderul grupului „Pro Moldova” Andrian Candu speră că politicienii vor avansa în procesul de desemnare a unui premier, după decizia CCM.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au spus că această decizie o obligă pe președintă să se supună deciziei Parlamentului și confirmă ceea ce era evident.

În același timp, Maia Sandu și-a reiterat opțiunea de a merge spre alegeri parlamentare anticipate.

loading...

Comments are closed.