Politic

Andrei Năstase şi-a reiterat propunerea făcută Maiei Sandu în vederea depășirii blocajului politic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi-a reiterat propunerea făcută şefei statului în vederea depăşirii blocajului politic şi anume: formarea unui guvern de tranziţie, asumat de Platforma DA, cu declanşarea ulterioară a alegerilor parlamentare anticipate, însă, în conformitate strictă cu normele constituţionale. Declaraţii în acest sens au fost făcute aseară la postul public de televiziune, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct„.

„Doamnă preşedintă, vă transmit şi pe această cale: Platforma DA aşteaptă consultările cu dumneavoastră aşa cum a dictat Curtea Constituţională”, a declarat Andrei Năstase în studioul Moldova 1. „Foarte bine că doamna preşedintă face consultări cu societatea civilă, cu jurnaliştii şi liderii de opinie, dar Constituţia ne obligă să facem consultări cu fracţiunile parlamentare”, a adăugat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a subliniat totodată că partidul său în continuare se pronunţă pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, însă, spune preşedintele Platformei DA, acest lucru trebuie făcut în cadrul normelor constituţionale. Năstase a sugerat anturajului Maiei Sandu, în special consilierilor săi, să o atenţioneze că „unde-i lege nu-i tocmeală, unde-i Constituţia, nu-i tocmeală”. În context, liderul Platformei DA a amintit de înaintarea repetată a aceluiaşi candidat la funcţia de premier.

Andrei Năstase a mai spus că după ziua de 10 februarie, când a avut loc întrevederea cu preşedinta Maia Sandu, Platforma DA nu a mai discutat cu şeful statului. Iar referitor la discuţiile iniţiate cu fracţiunea PAS, Năstase a spus că, „din păcate, foştii parteneri din Blocul ACUM rămân reci la oferta făcută de Platforma DA” şi asta pentru că cei din PAS „nu dau un răspuns cum facem anticipatele, dar de fiecare dată întreabă dacă sunt 51 de voturi în Parlament”.

„Noi suntem deschişi pentru dialog, noi insistăm şi acum pentru consultări urgente cu preşedintele, făcute exact cum spune Constituţia şi Curtea Constituţională, pentru a găsi cele mai bune soluţii”, a mai declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”. Iar soluţia, în opinia sa ar fi una: „Să mergem cu un prim-ministru asumat de Platforma Demnitate şi Adevăr şi cu un cabinet format de forţele proeuropene. Să formăm cel mai bun guvern şi să-l propunem Parlamentului, iar dacă nu se vor acumula cele 51 de voturi necesare, mergem la anticipate”.

loading...

Comments are closed.