Andrei Năstase: “Un eventual bloc electoral cu PAS nu înseamnă dizolvarea partidului. Platforma DA va rămâne un partid independent.”

PAS, Platforma DA, Maia Sandu, Andrei Năstase, bloc electoral comun, platforma comuna, Maia Sandu face jocul lui Plahotniuc

În cadrul unui interviu acordat pentru Jurnal.md, președintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a vorbit despre ultimele evenimente politice, opţiunea boicotării alegerilor parlamentare din 2018 și alianţa cu Partidul Acţiune şi Solidaritate.

Fiind întrebat dacă formațiunea politică pe care o conduce va lua în calcul opțiunea boicotării alegerilor parlamentare din 2018, Năstase a declarat că în această privință urmează să ia o decizie comună cu președintele PAS, Maia Sandu, care a declarat anterior că partidul său ar putea boicota parlamentarele de anul viitor în semn de protest. Totuși Năstase a adăugat că opţiunea boicotării ar fi una extremă și cel mai probabil că Platforma DA va participa la alegeri.

“Boicotul alegerilor ar trebui să ducă la nevalidarea alegerilor parlamentare din cauza neparticipării masive. În plus, această neparticipare a mai multor partide la scrutinul parlamentar ar trebui să provoace nerecunoaşterea alegerilor de către comunitatea internaţională. Întrebarea este dacă putem miza pe cumularea tuturor acestor factori? Cel puţin momentan, este evident că nu.”, a declarat politicianul.

În cadrul aceluiași interviu, Năstase a declarat că nu are încredere în sondajele de opinie care se fac în Republica Moldova, indiferent de cine le face. Și asta după ce două sondaje de opinie, unul realizat de IDIS Viitorul, iar altul de Institutul Internațional Republican (IRI), au arătat că în caz de alegeri parlamentare, Platforma DA nu ar trece pragul electoral. Mai mult, Năstase și membrii săi de partid nu pot uita că Maia Sandu a folosit sondajele ca instrument principal atunci când a fost desemnat candidatul unic al opoziției la alegerile prezidențiale, fapt care a și cauzat consolidarea PAS-ului și slăbirea Platformei DA.

“Nu putem miza pe sondaje corecte într-un stat capturat, deoarece nu contează de cine sunt comandate acestea, contează cine numără răspunsurile oamenilor şi de cine depind aceşti numărători din punct de vedere fiscal, economic, juridic, etc.”, a punctat Năstase.

Chiar dacă nu au ajuns la un numitor comun privind formarea unui bloc electoral comun cu PAS, Maia Sandu insistând doar pe crearea unei platforme comune la care eventual să adere și alte partide cum ar fi PLDM, Andrei Năstase a dat asigurări că indiferent de situație, Platforma DA va rămâne un partid independent.

“În acelaşi timp, blocul electoral nu înseamnă în niciun caz dizolvarea Platformei DA sau PAS. Noi vom rămâne partide politice independente.”, a mai declarat liderul politic.

Total
0
Shares
Total
0
Share