Alte știri

Andrei Năstase vrea să reclame Republica Moldova la CEDO!

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce a anunțat noi proteste și a îndemnat la mișcare de rezistență, Andrei Năstase a spus că a găsit o modalitate de a reclama R. Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. El a refuzat însă să dea mai multe detalii la subiect.

Am găsit o modalitate de a veni la CEDO. Voi reclama statul RM pentru încălcarea drepturilor noastre a tuturor. O voi face cît de curînd și de calitativ pentru a obține un verdict”, a anuțat Năstase într-o conferință de presă.

Fiind rugat să dea detalii, el a spus că e prematur să spună ce încălcări va reclama, însă a subliniat că ar fi vorba de modul de utilizare Facebook. „Ne vom consulta cu specialiștii în Facebook”, a spus opozantul.

Amintim că nu este primul caz când Andrei Năstase dă în judecată Republica Moldova la CEDO, în anul 2008, conform unei investigații realizate de Rise Moldova, țara noastră a fost obligată de CEDO să achite companiei Unistar ce aparține lui Victor Țopa, nașului de cununie a lui Andrei Năstase 6,7 milioane de euro cu titlu de prejudiciu material; 3.000 de euro – cu titlu de prejudiciu moral şi 9.855 euro – cu titlu de costuri şi cheltuieli.

loading...

Comments are closed.