Andrei Spînu caută un partener străin pentru gestionarea Aeroportului Internațional Chișinău

Andrei Spînu continuă să exploreze care sunt cele mai bune opțiuni pentru a atrage un partener strategic care să investească, să dezvolte, să modernizeze și să opereze Aeroportul Internațional Chișinău conform celor mai înalte standarde internaționale. Astfel, acesta a fost la Munchen, Germania, unde a avut o discuție cu reprezentanții aeroportului din această localitate.

”Mă întorc din Munchen, Germania. Continuăm să explorăm care sunt cele mai bune opțiuni pentru a atrage un partener strategic care să investească, să dezvolte, să modernizeze și să opereze Aeroportul Internațional Chișinău conform celor mai înalte standarde internaționale. M-am întâlnit cu reprezentanți ai Munich Airport.

Aeroportul din München este unul dintre cele mai importante hub-uri din Europa și este clasat printre primele zece cele mai bune aeroporturi din lume. Compania operează aeroporturi precum Aeroportul Sofia, Bulgaria, Terminalul A de la Aeroportul Newark din Statele Unite și altele. Compania oferă, de asemenea, cele mai bune soluții pentru întregul ciclu de viață al aeroportului, inclusiv servicii de consultanță, elaborează masterplanuri și proiectare pentru aeroport, operațiuni aeroportuare eficiente și durabile, optimizarea veniturilor aeronautice/non-aeronautice, programe de formare personalizate și management integrat al aeroportului.

Am discutat despre planurile noastre de modernizare a infrastructurii aeroportului de la Chișinău: îmbunătățirea serviciilor pasagerilor, extinderea capacității terminalului și atragerea unor companii aeriene noi și mai multe rute internaționale.

Mulțumim partenerilor de la IFC – International Finance Corporation pentru colaborare și dedicație în acest proces”, a declarat el.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău fusese concesionat unor companii în spatele cărora s-ar fi aflat Ilan Șor, dar contractul a fost reziliat la cererea Guvernului Chicu.

Total
0
Shares
Total
0
Share