Andrei Spînu și conducerea ASD au inspectat pregătirea către iarnă a S.A. “Drumuri Criuleni”

Viceprim-ministrul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu împreună cu Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan au desfășurat o vizită la S.A. “Drumuri Criuleni” pentru a verifica pregătirea către sezonul de iarnă 2021-2022.

Activităţile de administrare şi întreţinere a drumurilor sunt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor S.A. „Drumuri”, cu care ASD a încheiat contracte de antreprinză. S.A. “Drumuri Criuleni” își desfășoară activitatea contractuală pe circa 460 de km de drum din raioanele Criuleni, Anenii Noi, Dubăsari, cât și municipiul Chișinău.

“Constat că lucrurile nu stau tocmai bine, în mod special ce ține de dotarea tehnică. Voi continua vizitele şi la alte întreprinderi responsabile de întreținerea drumurilor. Totodată, săptămâna viitoare mă voi întâlni cu directorii întreprinderilor ca să analizăm necesitățile şi măsurile care trebuie întreprinse pentru asigurarea unei circulații adecvate pe drumurile țării, pe timp de iarnă”, a comunicat Andrei Spînu.

Pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice S.A. “Drumuri Criuleni” preconizează antrenarea a 53 mașini şi utilaje rutiere (autogredere, buldozere, tractoare cu pneuri dotate cu lame, freze de zăpadă, distribuitoare auto, încărcătoare, excavatoare).

Directorul S.A. “Drumuri Criuleni”, Alexandru Popov a informat că sunt pregătite peste 1895 de mii de tone de material antiderapant, 1833 mii de tone de sare tehnică și 2972 mii de tone de nisip, pentru combaterea lunecuşului pe drumurile publice. Urmează să mai fie achiziționate sare tehnică și nisip/savură.

“Monitorizăm în permanență pregătirea companiilor către sezonul de iarnă, pentru a ne convinge că vom înlătura operativ orice dificultate la trafic în această perioadă. În acest scop, începând cu luna noiembrie a anului curent, pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, funcţionează serviciul în regim „Non-stop” al ASD”, a informat Sergiu Bejan.

Serviciul poate fi accesat la: Telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117. E-mail: serviciu@asd.md

Total
0
Shares
Total
0
Share