Alte știri

Andrian Candu alături de omologii săi din Georgia și Ucraina efectuează o vizită la Washington

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu omologii săi din Georgia și Ucraina, efectuează, în premieră,  o vizită trilaterală în SUA, în perioada 25 iunie-1 iulie, pentru a cere angajament deplin și activ al Statelor Unite în regiune, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Cei trei președinți de legislative vor discuta despre riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor rusești în zonă, războiul hibrid, drepturile omului, securitatea energetică în Estul Europei, precum și reformele implementate de Republica Moldova, Georgia și Ucraina în parcursul european al celor trei state.

Această vizită vine după angajamentul comun de promovare a politicilor de securitate și reformelor pentru integrarea europeană a celor trei campioni ai Parteneriatului Estic, asumate la Conferința din 2 martie de la Chișinău și instituționalizate la Kiev prin crearea Asambleei interparlamentare R. Moldova, Ucraina, Georgia.

Programul vizitei include întrevederi cu Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților, Congresul SUA, membrii Comitetului Senatului pentru relații externe, grupurile de prietenie din Congresul SUA pentru Moldova, Georgia, Ucraina, precum și cu asistentul pentru afaceri europene şi euroasiatice al secretarului de stat al SUA Wess A. Mitchell. De asemenea, vor avea loc discuții publice organizate cu experți și media de la Atlantic Council (Consiliul Atlantic), National Press Club (Clubul Național de presă), American Foreign Policy Council (Consiliul american pentru politică externă).

Cei trei președinți de parlament sunt însoțiți de Viktoras Pranckietis, președintele Parlamentului din Lituania și Adam Bielan, vicepreședintele Senatului Poloniei.

Amintim că săptămâna trecută în Congresul SUA a fost înregistrată o rezoluție în susținerea Moldovei, Georgiei și Ucrainei, iar ONU a adoptat rezoluția prin care cere Federației Ruse retragerea trupelor de pe teritoriul Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.